Мјештани села Марић Међине, Мионићи и Десин Села данас су добили питку воду, спајањем на градски водовод.

IMG_5806.JPG (269 KB)

Директор "Водовода" Спасо Радовић истакао је да су шест и по километара овог цјевовода урадили заједничким снагама град Требиње, Водовод, мјештани који живе на овом подручју и предузеће Електрохерцеговина.

Он је додао да се и поред градске зоне и водовода у самом граду, покушавају да развију водоводе у руралним подручјима града Требиња.

"Шест и по километара новог цјевовода када поменемо изгледа на ријеч врло мало, међутим то је врло захтјеван посао. Овај пројекат је релативно брзо завршен, с обзиром на конфигурацију терена и високе температуре ваздуха. Од села Талеже продужен је водовод за Миониће, Десин Село и Марић Међине, а у наредном периоду ће сигурно бити планова за остала села, да се развија мрежа, опет заједничким снагама као што смо радили и овај пројекат“, навео је Радовић.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић је казао да је пројекат водовода важан за ова села и да је овај дио Требиња у претходом периоду био запостављен, јер се није довољно улагало.

„У разговору са мјештанима, презадовољни су. Наш циљ је и да у наредном периоду улажемо још више у село и свјесни смо ситуације да се Требиње шири. Захвалио бих се мјештанима села, управи Елетрохерцеговине, која је дала механизацију и то доста смањује цијену пројекта. Мјештани су учествовали у овом пројекту и то је позитиван примјер и надам се да ће и у наредном периоду да буде оваквих пројеката“, истакао је Ћурић.

IMG_5809.JPG (265 KB)

Мјештанин Марић Међина Радослав Влатковић рекао је новинарима да је добитак воде за њихово село и мјештане, али и околна села веома значајан догађај, те да ће им у односу на раније, када је није било, ово много олакшати живот.

И мјештанин Десин Села Марко Шкеро каже да вода много значи за мјештане и да је то основни услов да се неко врати на село.