Четврте вечери „Фестивала фестивала“ на сцени Културног центра наступили су представници БиХ – трочлани ансамбл ДИС - Позоришта младих Бањалука, са представом „Мали Агатон“, у режији Милана Богдановића.

IMG_0808.jpg (130 KB)

Коауторски пројекат - Анне Стефанишин, Алдијане Сивчев и Сања Новаковић – прича је о одрастању, бунтовништву и времену у којем живимо, испричана гласовима вршњака из региона, који су им на расписани јавни позив слали своја искуства, размишљања и ставове.

Представа младих Бањалучана у Требиње је стигла по избору селектора „Фестивала фестивала“, а била је и побједничка на недавно одржаном 49. Театарском фестивалу БиХ ФЕДРА у Бугојну.

IMG_0855.jpg (89 KB)

IMG_0858.jpg (58 KB)

Признање протагонисте вечери, према одлуци жирија публике, припало је глумцу Срђану Ћирићу.

Сат раније, у оквиру пратаћег програма фестивала, у Културном центру приређена је промоција издања Српског народног позоришта и Стеријиног позорја.

IMG_0734.jpg (112 KB)

Претпосљедње вечери фестивала наступиће домаћини - Градско позориште Требиње, са представом „Арт“, по тексту Јасмине Резе а у режији Жељка Милошевића.

Све представе „Фестивала фестивала“ играју се у позоришној сали Културног центра, са почетком у 20 часова и 30 минута.

Сат раније, у оквиру пратећег програма фестивала, у Културном центру биће одржана трибина „Културно-умјетнички аматеризам Балкана - Изазови и перспективе аматерских позоришта“.

Фестивалска дешавања могу се пратити на страници ФЕСТИВАЛ ФЕСТИВАЛА 2021 на порталу Радио Требиња, као и у програму Радио Требиња, у емисији „Фестивалска хроника“, свакодневно, од 17 часова.