msd-grad-sunca.JPG (273 KB)

Предсједник СНСД-а Милорад Додик посјетио је данас 6. „еМеСДијаду“, традиционални скуп Младих социјалдемократа, који се ове године одржава у требињском „Град сунца“.

Додик, који је на „еМеСДијади“био гост панела на тему „Будућност СНСД-а“, изразио је задовољство што је скуп у Требињу сабрао више од 500 младих активиста странке из Српске и Федерације БиХ, који се овдје „и друже и образују, али и договарају организационе и друге активности, како би побољшали унутарстраначку синергију и показали снагу Савеза независних социјалдемократа“.

„Драго ми је што видим да интерес за СНСД не слаби и да је то управо видљиво међу младим генерацијама. Од 196 хиљада чланова евидентирали смо да млађих од 28 година има 35 хиљада, а многи од њих су на важним мјестима – одборничким, начелничким или посланичким. Ово је доказ колико СНСД придаје значај младим људима“, поручио је Додик.

msd-grad-sunca-2.JPG (300 KB)

Предсједник Младих социјалдемократа Денис Шулић казао је да се на традиционалном едукативном кампу разговара о многим темама од значаја за Српску и њене локалне заједнице, о томе шта СНСД-а може понудити грађанима а шта Млади социјалдемократи СНСД-у.

„Наредна година је година избора на којима ће млади људи унутар наше организације сигурно показати већу одговорност. Очекујемо да 30 и више одсто младих буде на листама странке, а наша организација уз постојеће и већ препозназљиве креираће и нове политике намијењене младима“, поручио је Шулић.

Он је изразио задовољство што ће убудуће један од пет потпредсједника СНСД-а бити из редова Младих социјалдемократа – што показује, додао је Шулић, колико СНСД брине о организацији младих и даје шансу онима чије вријеме тек долази.