328556_1

Саопштењем за јавност огласили су се Млади социјалдемократи Требиња, које преносимо у цјелости: Довољно је прочитати саопштење Славкове омладине па да схватите да иза њега не стоји ни мудрост, ни знање, већ пројекција и поимање живота њиховог коловође.
У оно ратно вријеме, све патриоте и истински родољуби стали су у одбрану простора који се данас зове Република Српска. Тада је с пушком у руци, на ратиштима, или главом у торби идући на сједнице Народне Скупштине стварана слобода и ова наша Република. И у томе је учествовао највећи број знаних и незнаних јунака. Али, постоје и они „знани“ који су те ратне дане провели по дестинацијама у Србији и Црној Гори или у дубокој позадини у Требињу. Такви се данас налазе на челу Градског одбора ПДП-аи онда не чуди негодовање и хајка на ствараоце и њихов значај.
Ствараоци су огледало њихове слабости, подсјећање на „мушке“ дане скривања и склањања са линија фронта. Огледало треба разбити и ствараоце склонити са лица земље, како би се повратила „мушкост“ и убиједио народ да за најјачим треба ићи. Но историја се не избриса, нити народ може да заборави гдје је ко био и шта радио у посљедњих двадесет година. Ови из врха ПДП-а у Требињу то најбоље знају. Због своје ратне прошлости вјешто скривају списак бораца и дезертера у скупштинским клупама, цијели мандат, мислећи да могу сакрити оно што се већ одавно зна. Позната је чињеница да је Славко, након мјесец дана војне обавезе, молио тадашњег ратног предсједника општине Требиње да га врати у филијалу Фонда ПИО.
ПДП - Прва Дезертерска Партија Требиње зато позива ствараоце да уживају у пензији и шетају своје унуке, а Славко ће им обезбједити бољу будућност, као што је својевременорадио са омладином,обећавајући и дајући инвалидске пензије за 50 гласова.
За разлику од ствараоца који шетају своје унучићеи тако проводе своје пензионерске дане, јер је то биолошки природно, питамо се шта ће да ради Славкова пензионерска омладина? Унуке немате, мудрости и знања још мање, па нисте ни за шаха. Рада сте се одрекли, а политике се оставите. Једино код свештеника, које сте одбацили и за вас има помоћи. Предсједник МСД Требиње Недељко Ламбета