Поводом Међународног дана младих, данас се педесетак младих из нашег града окупило на Зубачким Ублима и уредили простор у овом требињском излетишту.

Младе су посјетили и градоначелник Требиња Мирко Ћурић и замјеник градоначелника Слађана Скочајић.

mladi-ubla.JPG (320 KB)

„Ово са правом зову плућа Требиња, али изузетно ми је драго да су млади из нашег града осјетили потребу да буду од велике користи свом граду и уређењем и чишћењем овог излетишта показали велику одговорност. Ми из градске администрације учинићемо све да ово излетиште још више приближимо Требињцима а реновирањем планинарског дома учињен је велики корак ка стварању услова за угодан боравак на Зубачким Ублима“, рекао је градоначелник Ћурић.

Још један велики корак биће довођење воде до популарног излетишта, поручено је данас на Ублима.

Међу младима добро расположење и енергија. Александар Бодирога, један од учесника ове еколошке акције, истиче да су пред њима нови планови и нове акције.

„У најскорије вријеме радићемо на уређењу излетишта на Студенацу. Користимо прилику да се захвалимо градоначелнику и градској управи који су до сада много помогли младима у Требињу“, каже Бодирога.

Генерална скупштина Уједињених нација је 1999. године донијела одлуку да се 12. август обиљежава као Међународни дан младих, а овогодишња тема је „Ангажовање младих за глобално дјеловање“.

Међународни дан младих настоји подићи свијест о правним економским, социјалним, образовним, културним и свим осталим питањима с којима се сусрећу млади људи широм свијета.