Mladi kosarkasi leotara.jpg (157 KB)

У Дубровнику је јуче и прекјуче одржан "Новогодишњи Либертас куп" за узраст од 12 година на коме је "Леотар" заузео треће мјесто.

Млади Требињци били су бољи у борби за треће мјесто од Кошаркашког клуба "Вучићи" из Загреба 48:34. У групи је Леотар поражен од ОКК "Дражен Петровић" из Шибеника са 62:40. У другој утакмици групне фазе побиједили су екипу "Ријеке" 55:26.

Према ријечима тренера ове селекције Леотара Петра Ђурића, турнир је одлично организован.

"Дјеца су презадовољна, срећна, па самим тим и тренер. За доста момака ово је прва званична утакмица у каријери, те иако резултат није у првом плану лијепо је што смо освојили медаљу, па ће свој деби памтити и по томе. Из наше екипе играч Стојан Марковић је изабран у идеалну петорку турнира, и више него заслужено", истакао је Ђурић.

"Новогодишњи Либертас куп" је био организиран за двије узрасне категорије У-12 и У-17 и ове године наступило 14 селекција из 11 клубова из Хрватске, Словеније, Републике Српске-БиХ и Црне Горе.

КК "Леотар": Марковић, Бабић, Мишељић, Копривица, Миладиновић, Милетић, Мандић, Комненовић, Рајковић, Вучуревић, Јовановић, Лазаревић.