Post_Nenapisana pisma.jpg (447 KB)

На платоу Музеја Херцеговине у Требињу, сутра ће бити изведена монодрама „Ненаписана писма” у извођењу првакиње Народног позоришта у Београду Вање Милачић. Ова представа ће бити изведена у оквиру пратећег програма изложбе „Додиром кроз стваралаштво Надежде Петровић“ која је настала у сарадњи Музеја савремене умјентости Републикe Српске и Уметничке галерије Надежде Петровић у Чачку, а чију поставку можете погледати до 17. јула у Музеју Херцеговине.

Монодрама „Ненаписана писма“ представља живот и стваралаштво Надежде Петровић кроз дијалог и обраћање великом умјетнику и пријатељу Ивану Мештровићу. Извођење у центар пажње поставља лик Надежде Петровић – велике српске сликарке, добротворке, жустре говорнице, фоторепортерке, болничарке и хероине Првог свјетског рата. Величина Надежде Петровић је у томе што је управо читав свој живот посветила борби – борби за умјетност, слободу и правду.

Милкица Милетић, књижевница из Чачка је оживјела лик Надежде Петровић у свом тексту „Ненаписана писма“, који је за сцену адаптирала и режирала Наташа Радуловић. Глумица Вања Милачић само предводи велики женски тим који стоји иза ове представе. Сценографију је урадила Марија Лукић „Shabby Chic Design“ из Чачка, костим Марта Чкоњевић студенткиња на одсјеку костима у Београду, а оригиналну музику написала је Ана Крстајић, креативни амбасадор националне платформе Србија Ствара, док дизајн потписује Ана Крбањевић дизајнерка из Београда. Инспицијент представе је Сања Мимица.

Представа почиње у 20 часова.