Plakat.jpg (287 KB)

У оквиру прослављања Преображења Господњег, славе града Требиња, у Галерији Музеја Херцеговине вечерас ће бити уприличено свечано отварање изложбе слика Милана Цилета Маринковића.

Отварању изложбе, поред сликара Милана Цилета Маринковића и његове супруге, присуствоваће и принчевски пар Карађорђевић, ЊКВ принц Филип и принцеза Даница, графички дизајнер која је и дизајнирала каталог изложбе.

Овом изложбом, требињској публици биће представљена двадесет и четири рада која припадају зрелој фази стваралаштва Милана Цилета Маринковића, који се убраја у најзначајније представнике савременог српског сликарства. Богатство форме и стилова, карактеристично за раније фазе, преламају се у овим сликама.

У требињском музеју, у оквиру умјетничког одјељења налази се и збирка слика „Милом Требињу“ настала на иницијативу Народног музеја из Београда и г. Николе Кусовца, коју чини двадесетак радова савремених домаћих умјетника међу којима је и Циле Маринковић, који је поклонио слику „Циркузанти“, што је потакло сликара да предложи организовање изложбе у Музеју Херцеговине.

Отварање изложбе је у 19 часова.