У  позоришној дворани Културног центра вечерас је одржан годишњи концерт ученика и професора Музичке школе Требиње.

Muzicka 6.jpg (771 KB)

Једноипочасовним програмом публици су се представили хорови припремног разреда, основне и средње школе, оркестри хармоника и виолина, камерна музика и солисти - са седам одсјека ове образовне установе: клавира, хармонике, гитаре, флауте, виолончела, виоле и виолине – укупно око 120 учесника.

Директор Музичке школе Душанка Бабић нагласила је да су у овој школској години професори и ученици ове установе вриједно радили због чега су и резултати одлични.

Muzicka-1.jpg (792 KB)

„Учествовали смо на републичком и пет међународних такмичења на којима смо освојили 45 награда. Од тога је једна специјална, четири лауреата, 13 првих, 17 других и десет трећих. То је одличан резултат. Поред наших редовних активности, интерних часова, концерата које одржавамо у школи и у граду - на иницијативу школе одржано је прво пијанистичко такмичење на коме је учествовало 170 такмичара из региона. И ове године свирамо на клавиру 'Стенвеј енд санс' и он нам је отворио врата свим овим догађајима које смо до сада имали“, рекла је Бабићева.

Muzicka 1.jpg (807 KB)

На 29. Републичком такмичењу, у апсолутној категорији великих мјешовитих хорова, хор требињске средње музичке школе освојио је прву награду са 95 бодова – а дио награђеног програма вечерас су извели и за публику у свом граду.

„Наш хор краси једно заједништво и трудимо се да то његујемо јер су међуљудски односи јако важни. Ми смо мала школа и трудимо се да из тога извучемо оно најбоље, да будемо јединствени, добри другари и пријатељи. Кажем ђацима да прегледају неки потенцијални репертоар, да ми дају сугестију и што је мени драго заволили су наше класике попут Мокрањца. Био ми је циљ да пригрлимо нашу традицију“, истиче диригент хора Милисав Сукоњица.

Muzicka 3-1.jpg (663 KB)

Успјешне и талентовани младе музичаре и публика у препуној дворани Културног центра вечерас су наградила - аплаузима.