20190914_095459.jpg (301 KB)

У Организацији Мисија ОЕБС-а у БиХ, а у сарадњи са мјесном заједницом Иваница, Опшином Равно и Градом Требиње, данас је на Иваници организован први Љетни сајам локалног предузетништва и гастрономске понуде на коме је учествовало тридесетак излагача са подручја Равног, Требиња, Дубровника, Невесиња и Билеће.

Посјетиоци сајма имали су прилику да купе органске и домаће производе, посебно са овог подручја, као и различите рукотворине.

20190914_094921.jpg (287 KB)

Ружица Скарамуца, предсједник Општинског вијећа Равно казала је да је Иваница изабрана као транзитно мјесто гдје пролази велики број путника и туриста.“Надамо се да ће овај сајам прерасти у традицију, како би локални произвођачи представили домаће производе и здраву храну, посебно туристистима, којих је све више у овом мјесту“, рекла је она.

Домаће пољопривредне производе, мед и произвде од меда изложио је Драган Мискин из села Рупни до. Каже да своје производе пласира на тржиште Хрватске, БиХ и Србије.

20190914_095432.jpg (295 KB)

„Овдје је све природно, нема загађења, година је била добра и за сада немам проблема са продајом робе“, каже Драган, који је и једини становник села Рупни до у Површи требињској.  

Раде Радовановић из Невесиња данас је на Иваници изложио пчелиње производе.

„Наступом на оваквим сајмовима, људи се упознају, стичу се нови купци, продаја иде боље ...“, казао је Радовановић

Драган Рајић, службеник ОСЦЕ-а при теренској канцеларији у Мостару рекао је да овакви сајмови имају за циљ оснаживање малих предузетника, њихово повезивање и јачање сарадње, те унапређење туристичке понуде регије.

Како је истакао, идеја је да се на овакав начин подрже локални произвођачи, њихови капацитети и потенцијали.