“Град сунца” и Kомпанија “Свислајон”  биће домаћин једног од најјачих рукометних турнира на овим просторима - 2. међународног рукометног турнира "Свислајон", а листу учесника предводи актуелни првак Европске лиге шампиона „Вардар“ из Скопља.

Македонци, који се налазе у најјачем саставу на припремама у Граду сунца нису крили одушевљење гостопримством и условима рада.

 „Захваљујем се компанији Свислајон, Граду сунца и Требињу на феноменалном гостопримству. Све је на европском нивоу. Ово је најважнији дио припрема за нас, очекују нас јаке провјере, и радујемо се гостовању у Требињу“ , каже Марко Савовски, генерални менаџер Рукометног клуба „Вардар“.

Тимур Дибиров

Тимур Дибиров, један од најбољих свјетских рукометаша истиче марљив рад као важан предуслов за одличну сезону.

 „Напорно радимо и добро радимо а овдје имамо изузетне услове. Најбитнији дио сезоне су припреме и уколико их добро одрадимо све је лакше. Некако сам убјеђен да ће нам Град сунца донијети срећу и да ћемо се радовати. Турнир ће бити веома занимљив и играћемо пуном снагом“, каже Дибиров, руски интернационалац и по многима понајбољи лијевокрилни нападач на свијету.

„Изражавамо захвалност компанији Свислајон која је организовала овај турнир. Изузетно смо почаствовани што први меч у сезони играмо са прваком Европе, и надам се да ће то нашим играчима бити подстрек да у наредној сезони играмо на још већем нивоу“, рекао је на данашњој прес конференцији Обрад Нинковић потпредсједник Рукометног клуба „Леотар“.

И Дарко Таврић, Шеф стручног штаба „Леотара“ истиче да је част играти  против првака Европе “Вардара” из Скопља.

 “Турнир пријатељства и нама као клубу и граду треба много да донесе. Велика је част и привилегија играти против европског првака али ми имамо и обавезу да ту утакмицу поносно завршимо. У овом периоду нисмо очекивали овако јаке утакмице и надам се да ћемо ову прилику искористити и као екипа и као клуб“, истиче Таврић.

Поред Вардара и Леотара на турниру ће још учествовати и Борац - Бања Лука,  Металопластика - Шабац,  Бутан плин Изола – Изола и  Извиђач – Љубушки.

Р.М.