IMG-31770dc2d78f02468b8b4071c239baf6-V.jpg (122 KB)

У оквиру новопокренутог пројекта, културне манифестације “Дани УЛУИХ-а Милорад Ћоровић”, овог викенда су на зидинама Старог града представљене видео изложбе радова чланова овог удружења и академика Милорада Ћоровића, које су изазвале велико интересовање наших суграђана и бројних туриста.

“На видео изложби у суботу, 16. јула, представљено је десетак радова 15 чланова нашег удружења, уз краће биографије. Ноћ касније, на наше велико задовољство, наше удружење је први пут, на један другачији начин, организовало видео изложбу радова нашег академика Милорада Ћоровића, у трајању од двадесетак минута, која је, уз понављење, на зидинама била изложена до 24 часа. Представљене су најрепрезентативније Ћоровићеве слике, међу којима су његови портрети и чувени Бикови, уз биографију и са неколико фотографија које смо ми, као његови студенти, посједовали”, наводи академски сликар Нина Лојовић Милинић, предсједник Удружења ликовних умјетника источне Херцеговине “Милорад Ћоровић”.

Истиче да су ове видео изложбе, и претходно уприличена, 10. годишња изложба умјетничког стваралаштва чланова УЛУИХ-а на Тргу слободе, на којој се представило 14 умјетника са око 30-ак радова, биле изузетно посјећене.

“Драго нам је да су, уз традиционалну, годишњу изложбу радова наших чланова, која је, захваљујући квалитетном садржају, у редовном календару Требињског културног љета и видео изложбе побудиле велико интересовање не само Требињаца него и туриста, чиме су биле атрактивне за наш град и у туристичком погледу. То је, свакако, додатни мотив за наш даљи рад и нове квалитетне пројекте”, каже предсједник УЛУИХ-а.

Пројекат удружења, на девету годину његовог успјешног постојања, додаје, подржала је градска управа и Одјељење за културу, породицу, спорт и образовање.

“Неизмјерно смо захвални за сву подршку коју нам је пружио Град Требиње, нарочито ресорно одјељење, на челу са начелником Слађаном Скочајић. Новопокренути пројекат је обухватио три изложбе, са жељом и надом да ће ова манифестација постати традиционална и садржајно богатија”, каже Лојовић Милинић.