auto-slalom-trebinje-2019.JPG (215 KB)

У Требињу се данас одржава међународна ауто-слалом трка Централне европске зоне (ЦЕЗ), која се бодује и за првенства БиХ и РС, а у организацији Ауто-мото картинг клуба „Леотар“, Ауто-мото савеза РС и Спортског ауто-мото савеза РС.

Први пут на стази у Гучини, на недавно изграђеном дијелу градске обилазнице, требињска ауто-слалом трка окупила је око 60 возача из овог дијела Европе, који ће се такмичити у три групе и девет класа.

 „Стаза је дуга 1.250 метара, са десет шикана. Мало је захтјевна, али је асфалт добар и учесници су задовољни. Ми овдје очекује да будемо екипно међу три најбоља клуба - што нас води у финале за титулу првака БиХ“, каже Максим Милинић, секретар Ауто-мото картинг клуба „Леотар“.

auto-slalom-trebinje-2019-3.JPG (198 KB)

Први пут на требињском ауто- слалому је и Марио Баровић из ауто клуба „Жупа дубровачка“, вишеструки шампион у скоро свим ауто дисциплинама.

„Није баш формула - али јесте нешто слично. Аутомобил је 'фићо' са мотором од мотоцикла 'сузуки'. Колега Аустријанац је јако брз такође, а мислим да нам је подједнако стаза захтјевна – понешто одговара мом, а нешто друго његовом аутомобилу. Биће напето“, каже Баровић.

auto-slalom-trebinje-2019-4.JPG (300 KB)

Једина дама на ауто слалому је Далиборка Вучинић из Требиња. Иако јој је ово прва трка - не признаје да се спортови дијеле на мушке и женске.

Пласман јој, каже, није битан - дружење и адреналин кад се стисне гас довољна су јој мотивација за учешће.

auto-slalom-trebinje-2019-5.JPG (263 KB)

„Дуго већ возим и имала сам жељу да се опробам у овоме – иначе сам по темпераменту таква да не волим никог испред себе“, каже Далиборка...