oprostaj Tijana Đerić i Miloš Lučić u predstavi "Oproštaj"

KONJIC l Dodjelom nagrada i priznanja sinoć je u Konjicu završen 13. Festival srednjoškolskog dramskog stvaralaštva Bosne i Hercegovine, na kome su nastupile i dvije pozorišne grupe iz Trebinja.
U kategoriji pozorišnih grupa, drugu nagrada za predstavu u cjelini osvojila je Pozorišna grupa „TIM“ Trebinje za predstavu „Oproštaj“, autorski projekat Tijane Đerić i Miloša Lučića, a treću - Gradsko pozorište Trebinje za predstavu „Slijepa ulica“, u režiji Željka Miloševića i Vladana Popovića.
Članovi Gradskog pozorišta Trebinje dobili su i specijalnu nagradu za kolektivnu igru, dok je specijalna nagrada za sveukupno autorsko ostvarenje pripala Tijani Đerić i Milošu Lučiću. Miloš Lučić i Miloš Spaić iz Trebinja našli su se i među nagrađenim najboljim glumci 13. Festivala srednjoškolskog dramskog stvaralaštva BiH.
Najbolje predstave u obje kategorije – škola i pozorišnih grupa stiču pravo učešća, bez selekcije, na Internacionalnom festivalu srednjoškolskog dramskog stvaralaštva – Juventafest, koji će se održati septembra 2015. godine u Sarajevu.
R.M.