wolfgang-lehrner-portrait.jpg (185 KB)

У оквиру “Superexposure 03” вечерас у 19 часова у галерији Културног центра Требиње биће отворена изложба радова Волфганга Лернера, умјетника из Аустрије под називом “Град без квалитета”, инспирисана романом Роберта Мусила “Човјек без својства”.

“Граду без квалитета је много лакше да објасни шта није, шта га разликује од било које стварности, него да дефинише сопствени идентитет. Град без квалитета воли своју хетерогеност, разноликост елемената који се не могу спојити у јединство, богат је контрастима али прије све тражи разлог свог постојања управо у тим контрастима и у њиховој нараскидивости.” (Клаудио Маргис)

Волфганг Лернер је рођен 1980. године у Бечу гдје је завршио Универзитет примјењених умјетности. До сада је имао више самосталних и колективних изложби у Аустрији, Русији, Великој Британији, Мексику…
Добитник је престижне Хенкелове награде за младе умјетнике.

Трећи кампус за фотографију и савремену умјетност “Superexposure 03” организује Културни центар Требиње уз подршку Министарства за просвјету и културу Републике Српске, Града Требиња и Аустријског културног форума.

Кампус траје до 21. септембра у Културном центру Требиње.