IMG-20230523-WA0000.jpg (235 KB)

У Галерији Музеја Херцеговине у Требињу , сутра вече ће се одржати концерт клавирског дуа Лукић – Мартиновић.

Клавирски дуо Лукић – Мартиновић чине Лена Лукић и Марија Мартиновић. Дуо је настао 2022. године у Мостару те од тада започиње своје концертно дјеловање.

Лена Лукић рођена је 1992. године у Новом Саду. Основно и средњошколско образовање завршила је у Музичкој школи “Исидор Бајић” у класи професора Срђана Далагије, као ђак генерације. Основне студије клавира уписује на Музичкој академији на Цетињу у класи професора Владимира Бочкарјова. Након завршених основних студија, даље усавршавање наставља на специјалистичким студијама на Музичкој академији Цетиње, студијски програм- Клавир, група- Камерна музика, које успјешно завршава са највишим оценама у класи професора Владимира Бочкарјова и професорице Наташе Поповић.

Марија Мартиновић рођена је 1992. у Травнику. Основну музичку школу Јакова Готовца у Новом Травнику завршава као ученица генерације те уписује Средњу музичку школу Јакова Готовца у Новом Травнику у класи проф. Иванке Врховац и завршава у класи проф. Андријане Лончаревић. Студије клавира наставља на Музичкој академији Универзитета у Источном Сарајеву гдје дипломира 2019. године у класи професора Зорана Јанчића. Исте године уписује мастер студије из клавира на Умјетничкој академији Свеучилишта у Сплиту у класи професорице Јадранке Гарин те их завршава 2020. године и стиче звање магистре музике.

Концерт клавирског дуа Лукић-Мартиновић одржава се у сарадњи Музичке школе Требиње и Музеја Херцеговине у Требињу.

Почетак концерта је у 19 часова.