biciklisticka-pres.jpg (174 KB)

Требиње ће половином октобра угостити најбоље балканске бициклисте - више од 200 такмичара из 11 земаља, у свим узрасним категоријама - од кадета до сениора.

Ово је саопштено на дашањој конференцији за штампу која је тим поводом организована у Требињу.

„Трку организије Бициклистички савез Републике Српске, уз подршку Града Требиња и Владе Републике Српске“, навео је Владимир Куваља, директор Балканске бициклистичке федерације и предсједник Бициклистичког савеза РС.

Према његовим ријечима, биће организоване трке у више дисциплина – кадетској, јуниорској и сениорској, а учесници ће доћи из више од десет држава.

„Очекујемо учеснике из Републике Српске, БиХ, Србије, Црне Горе, Македоније, Албаније, Грчке, Кипра, Турске, Молдавије, Румуније, Бугарске. Првог дана, у суботу, 12. октобра, вози се трка на хронометар у свим узрасним категоријама а дан касније вози се друмска трка, групна вожња. Част нам је да је Требиње пристало да буде органиазтор једног оваквог такмичења“, каже Куваља.

О значају трке за развој туризма, а поготово у свијету све популарнијег цикло-туризма говорила је Драгана Ристић, помоћник министра за туризам у Влади РС.

„Оваква такмичења су јединствена прилика да покажемо све љепоте које посједујемо. Наше бициклистичке стазе привлаче све више домаће и стране туристе и то је још једно богатство наше понуде“, рекла је она.

biciklisticka-pres-2.jpg (228 KB)

Град Требиње је пружио велику подршку за организацију овог значајног такмичења, истакао је градоначелник Требиња Мирко Ћурић.

Он је најавио радове на оспособљавању бициклистичке стазе до Ластве, која ће такође бити од значаја за развој овог спорта у нашем граду.

„Сходно средњорочном плану капиталних инвестиција, одлучили смо се да уредимо бициклистичке стазе а веома скоро уређујемо дионицу пута која ће ићи старом комуникацијом којом је некада пролазио воз. Од четвртка крећемо са значајним активностима, да уредимо стазу, најприје 4, 5 километара а у наредном периоду наставак и завршетак радова све до Јазине“, каже Ћурић.

Бициклистички савез Републике Српске обрадовао је данас и најмлађе у Требињу - донацијом шест бицикала, који су уручени дјеци без родитеља.