djecije-igraliste-jezerine.jpg (247 KB)

Након вишенамјенског спортског игралишта, најбројније билећко насеље Језерине добило је и дјечије игралиште са клацаклицама, љуљашкама, трамполинама и другим реквизитима.

Игралиште је изграђено у сарадњи са Међународном организацијом за миграције у оквиру програма подршке младима у локалним заједницама, а провела га је Омладинска организација „Језерине“.

За другу фазу пројекта од Међународне организације за миграције добили су грант од 4,5 хиљада КМ , а изградњу су помогли и привредници у Херцеговини и Српској.

Према ријечима Владимира Милидраговића, предсједника Омладинске организације „Језерине“, игралиште је намијењено свој дјеци Билеће, а и оној која долазе у ову општину, како би што више времена провели у дружењу и одмакли се од рачунара и телефона.

djecije-igraliste-jezerine-2.jpg (204 KB)

Почели су и изградњу љетњиковца како би спортско-рекреативни комплекс у Језеринама за све генерације био заокружен, а једна од најактивнијих омладинских организација у Српској најављује да ће наставити и даље да ради лијепе ствари за Билећу.

Шеф мисије Међународне организације за миграције БиХ Питер Ван Дер Верт, који је синоћ присуствовао свечаном отварању дјечијег игралишта, рекао је да овај примјер показују да и најмање заједнице могу урадити пуно, ако им се да само мало подршке.

- Млади људи, уколико им дате прилику да остану, остају на овим просторима - истакао је он.

Омладинска организација „Језерине“ учествовала је у бројним акцијама чишћења и уређења Билеће са неформалном групом младих Билећана, помогли су пројекат реконструкције свлачионица Фудбалског клуба „Херцеговац“ , организовали акције за најмлађе поводом  новогодишњих празника, а због труда и залагања добили су Повељу општине Билећа и Видовданску повељу од СПКД „Просвјета“ из Билеће.