На високошколским установама у Требињу пријемни испит у првом уписном року  за школску 2020-2021. годину положило је укупно 44 бруцоша, а у другом уписном року остало је још 48 слободних мјеста.

trebinje-fakulteti.jpg (121 KB)

На Факултету за производњу и менаџмент Требиње пријемни испит је положило 14 кандидата и то шесторо који су се опредијелили за Индустријски менаџмент и осморо који желе да студирају Индустријско инжењерство за енергетику. На овом факултету планирано је да буде уписано укупно 35 бруцоша на ова два смјера.

На Академији ликовних умјетности Требиње пријемни испит су положила два студента.

На овој високошколској установи у овој академској години планиран је упис 16 студената.

На Високој школи за туризам и хотелијерство у првом уписном року било је пријављено 30 бруцоша, два нису могла да дођу на пријемни испит због епидемиолошке ситуације, тако да је 28 положило пријемни испит, 18 на трогодишњем смјеру Туризам и хотелијерство и 10 на четворогодишњем - Пословној економији туристичке привреде. Међу бруцошима који ће студирати четврогодишњи студијски програм је троје страних држављана.

На трогодишњем студијском програму преостало је још седам мјеста у другом уписном року, а на четворогодишњем - десет.

Пријављивање за други уписни рок траје од 31. августа до 4. септембра, пријемни испит биће организован 7. септембра, а на Академији ликовних умјетности 7. и 8. септембра.