kosarka-leotar-bratunac.JPG (180 KB)

Кошаркаши „Леотара“ забиљежили су и другу овосезонску побједу у Лиги 12- Првенства БиХ: Требињци су вечерас у сусрету 3. кола пред својим навијачима савладали екипу „Братунца“ резултатом 88:81.

У тешкој и неизвјесној утакмици против неугодног ривала, домаћих тим до тријумфа дошао је тек у продужетку, након неријешених 77:77 у регуларном дијелу сусрета.

Најефикаснији у „Леотару“ и вечерас је био Марко Рикало са 19 поена, уз 9 асистенција. Дејан Шакотић је постигао 16, а Александар Андрејевић и Владимир Алексић по 12 поена.

Шеф стручног штаба требињског тима Миро Вукоје каже да је знао да за ривала имају веома озбиљну и искусну екипу, која је притом традиционално неугодан противник „Леотару“ у Требињу, због чега се и прибојавао ове утакмице.

kosarka-leotar-bratunac-2.JPG (171 KB)

„То је екипа која има и главу и реп. Јако их је тешко исконтролисати – игру праве споља ка унутра, а исто квалитетно и изнутра ка споља. Резултат је био све вријеме неизвијестан, на посјед или некада два. Али екипа која добија овакве утакмице сазријева, а ми хоћемо да будемо зрела екипа, да будемо компетитивни и кући и на гостујућем терену – а не да у првом лошем ритму одемо у резултатски суноврат. Зато честитам мојим играчима на побједи и захваљујем се публици на подршци“, истиче Вукоје.

За Александра Андрејевића, жеља и енергија вечерас су одлучили побједника.

„Они су имали искуство а ми ту енергију која нас је држала све вријеме. Шут нас није хтио, посебно у првом полувремену, али смо имали енергију и довољно снаге да се боримо до краја“, истиче центар „Леотара“.