Ivankovic-Lijanovic Jerko1MK ŠIROKI BRIJEG | MUP Zapadnohercegovačkog kantona priveo je 43-godišnjeg R. C. (43) iz Širokog Brijega koji je u prijepodnevnim satima u tom gradu fizički napao federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerku Ivankovića Lijanovića, udarivši ga drškom pištolja u glavu.
Kako je je navedeno oko 11:30 sati policija je zaprimila prijavu da je, ispred restorana Borak u Širokom Brijegu, fizički napadnut ministar u Vladi FBiH Jerko Ivanković Lijanović.
Prema navodima iz prijave, koju je MUP zaprimio iz Federalne uprave policije, nepoznati muškarac udario je ministra Ivankovića Lijanovića pištoljem u glavu, nakon čega se udaljio u nepoznatom smjeru.
Lokalna policija odmah je izašla na teren te je oko 13 sati pronašla i lišila slobode R. C., kojeg se dovodi u vezu s izvršenjem opisanog krivičnog djela, i u toku je kriminalistička obrada nad istim.
Lijekaraka pomoć Jerki Ivankoviću Lijanoviću pružena je u Domu zdravlja Široki Brijeg nakon čega je isti pozvan u PU Široki Brijeg, gdje daje iskaz u svojstvu oštećenoga, navodi se u saopštenju.
Fena