NDP

Саопштење Градског одбора Народног демократског покрета:

Ових дана у политичком естаблишменту филмског и туристичког града на Требишњици влада еуфорија, радост и понос, због намјере г-дина Драшковића, да се на потезу према Дубровнику изгради аква парк, са свим пратећим садржајима, на око 80 хектара земљишта. Ниједан становник Требиња нема право да негодује и да критикује тај потез, већ напротив, треба да буде срећан што ће се цјелокупна требињска грађевинска оператива и остале дјелатности укључити у овај инвестициони пројекат. Мучно једино може бити евентуално коментарисање да је улагање приватног новца у приватне идеје дјело градоначелника и његове владајуће политичке елите, али то није тема овог саопштења.
Пошто је град Требиње већ постао препознатљив као туристички мегалополис, са смјештајним капацитетима који се стално повећавају (још само да се и уведу у фискалне оквире), као филмски град са младим перспективним глумцима-натуршцима, свима сметају саобраћајне гужве на улицама, шлепери и остали транспортери који успоравају, ионако уско, саобраћајно грло.

Ми, као и до сада, добронамјерно критикујући, подсјећамо на предизборно обећање свих досадашњих политичких странака на власти, а то је ОБИЛАЗНИЦА; обилазница са свом потребном завршеном техничком документацијом, дефинисаном путном рутом, уцртаним саобраћајницама и, што је најтужније, одобреним средствима од 7 милиона КМ (4,5 милиона потрошених и 2,5 осталих милиона), које леже на рaчуну, чекајући као кокошка кад хоће да належе јаја. Обилазница којa је у, сада нам се чини, давно вријеме, кад је владала друга врхушка - СНСД, добила потврдан одговор од стране ЕРС-а за доградњу, модернизацију или како се већ у папирима то зове, жељезничког моста у Горици и тунела испод Полица, који је требао бити кључни објекат у обилазници. Обилазница је, међутим, поново заобиђена.

Питамо се на који начин ће се градити комплекс утврђеног манастира, који планира правити г-дин Кустурица на Црквини, куда ће камиони са материјалом пролазити до објеката; авионом или новонабављеним хеликоптерима, а можда и оптичким каблом. Наравно, ничим наведеним, него урбаним дијелом Требиња, насељем Полице. Становници су свјесни тога, али не размишљају о томе док се миомирисни воњ материјала, помијешан са прашином не разнесе по граду. А ако свему томе додамо и туристе, свадбе и сахране, весели туристи би могли помислити да су на сепарацији, а не у граду културе.

Ко је крив за тај ланац обећања, лажи и превара, не знамо, али предлажемо:
Ако владајућој гарнитури града, за овај пројекат треба мишљење њихових налогодаваца из Бања Луке, грађани ће донирати гориво, а за возило су се већ снашли, па нека иду за добро града у далеки свијет по мишљење, као што то СНСД стално ради.

Да којим случајем постоји овакав, нереализовани пројекат у Крајини (а ми мислимо да нема), предрачунски износ од 7 милиона КМ би био промијењен са два три анекса и износио би 20-ак милиона. Али ми смо штедишни према мајци Крајини, па је не желимо финансијски оптеретити.
Немојте нам више помагати, али нам немојте ни узимати, ни радити за ваше добро!

Електроприреду РС-а молимо да интересе града и регије наше Херцеговине ставе испред својих личних интереса, испред своје сујете и поноса, јер увијек испред мржње стоји љубав (тако су нас учили и тако је некад било), па да заврше ту премосницу на Требишњици, која би већ, и без готове инфраструктуре, имала своју употребну вриједност (мислимо на интересе грађана Горице).

Служба информисања НДП-а