20201107_103542.jpg (198 KB)

Народном демократском покрету у интересу је да сваки грађанин осјети идентификацију са нама као обичним људима и да заједно ријешимо проблеме у нашој локалној заједници, те подигнемо квалитет живота на већи ниво. Желимо константно радити на привлачењу страних инвестиција и донација, као што су ИПА фондови,стране амбасаде и донације. Посебну пажњу ћемо обратити на домаће привреднике коју су погођени новонасталом ситуацијом и посљедицама, због пандемије вируса корона, казао је на данашњој конференцији за новинаре предсједник Градског одбора и носилац листе НДП-а Бојан Шапурић.

Представљајући програм ове странке, Шапурић је казао да ће се НДП залагати да се омогуће  субвенције и подстицаје за садњу и производњу воћа,поврћа, биља, те органске хране, а потом те  производе откупљивати и препродавати трговачким ланцима и тиме ојачати и помоћи домаће пољопривреднике.

„ У области спорта, циљ нам је да сваки крај и насеље мора имати по један фудбалски терен и дјечији кутак са пратећим мобилијаром, као и већи број теретана на отвореном- фитнес паркове. Већа подршка и издвајање средстава из градског буџета нашим премијерлигашима -. рукометном и кошаркашком клубу, док се фудбалском клубу мора посветити посебна пажња и тражити да се укључи и сам предсједник РС и Министарство омладине и спорта и да се издвоје много већа средства како би Леотар вратили на старе стазе“, рекао је Шапурић.

У области  урбанизма, наводи Шапурић, поребно је  донијети нови просторни и урбанистички план града, изградити три нова кружна тока и то кружни ток у насељу Горица код Комуналног, на главној улици на семафорима код Рајфајзен банке, као и на Ложиони, на локацији стара аутобуска станица.

„Такође, важна нам је и изградња и санација градских улица у појединим насељима. Затим, завршити изградњу шеталиста у Београдкој улици, те изградити бициклистичку и пјешачку стазу од Бреговачког базена уз ријеку према Засад пољу, као и шеталиште-  јужни градски  излаз, од кружног тока до ресторана Огњиште , према мјесној заједници Петрово поље“, рекао је, између осталог Шапурић, представљајући програм ове странке.

На конференцији за новинаре говорила је и предсједница Актива жена и кандидат за одборника Милана Милошевић.