branka_z_naslovna.jpg (280 KB)

У оквиру обиљежавања Дана Републике Српске у Порти Саборног храма Вазнесења Господњег вечерас је одржан концерт етно пјевачице Бранке Зечевић и оркестра Милана Нинковића. Навијачи Црвене Звезде из Невесиња приредили су величанствену бакљаду, а по завршетку концерта приређен је спектакуларан ватромет. Празничну атмосферу употпунили су наступи етно група „Свети Димитрије“ и „Симонида“.

Упркос хладноћи велики број Невесињаца вечерас је присуствовао прослави 32. рођендана Републике Српске. Прије концерта окупљеним грађанима су се обратили старјешина Саборног храма Младен Чалија и начелник општине Невесиње Миленко Авдаловић и честитали празник.

Свештеник Младен Чалија је истакао да се нашем народу ништа не дешава случајно, тако ни слава Републике Српске није случајно и слава Светог архиђакона Стефана.

"Најбоље ћемо чувати Републику Српску ако будемо живили животом каквим је живио архиђакон Стефан и ако је буду красиле вриједности какве су красиле хришћанство вијековима", нагласио је Чалија. Он је додао да у својим срцима треба да чувамо оно за шта је дато много живота јер ће само тако бити смислено и благословено.

Честитајући Дан Републике Српске начелник Авдаловић је позвао суграђане да покажу снагу и челичну вољу, као што су је показали и 1992. године.

„Данас је 32. рођендан Републике Српске и упркос хладноћи наша срца ће вечерас бити топла зато што волимо Републику Српску и зато што немамо другу отаџбину“, рекао је Авдаловић.

Уз чашицу куваног вина и ракије, у овој хладној јануарској ноћи, Невесињци су пожељели да сваког наредног 9. јануара Српска буде боља и успјешнија. Прослава Дана Републике Српске завршена је слављеничким колонама возила које су окићене тробојкама продефиловале градским улицама.