ТРЕБИЊЕ, 25. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Министар науке и технологије Републике Српске Јасмин Комић отворио је вечерас у Требињу манифестацију "Ноћ истраживача" која је окупила велики број дјеце различитих узраста, студената, професора и научних радника.

ТРЕБИЊЕ | Министар науке и технологије Републике Српске Јасмин Kомић отворио је вечерас у Требињу манифестацију "Ноћ истраживача" која је окупила велики број дјеце различитих узраста, студената, професора и научних радника.
Kомић је истакао да је Министарство науке и технологије опредијељено за научно-истраживачки рад и да организовањем различитих манифестација у Републици Српској настоји младим људима да пружи могућност да се докажу и реализују своје идеје.

"Потрудили смо се да "Ноћ истраживача" буде занимљива, са интересантним експонатима за које се надамо да ће привући пажњу младих и подстаћи их да се баве науком, иако је она представља тежак и мукотрпан посао, али истовремено и креативан", нагласио је Kомић.
Декан Факултета за производњу и менаџмент у Требињу Душан Јокановић истакао је да је "Ноћ истраживача" веома битна манифестација којој се одржава већ четврти пут на овом факултету и да је важно да наука буде доступна свима.
Он је нагласио да у младим нараштајима треба тражити, као је рекао, клицу интересовања за истраживачки рад.
Посјетиоци ће, између осталог, током "Ноћи истраживача" моћи да виде експерименте из физике, робота, могућности специјалног микроскопа и три-де штампача и специјално "летеће" изненађење - дрон.
Манифестацију "Ноћ истраживача", организовало је Министарство науке и технологије Републике Српске, Универзитет Источно Сарајево и Факултет за производњу и менаџмент у Требињу.
РТ