autobuska-stanica-trebinje-1 TREBINJE | Trebinjci će sutra konačno dobiti moderan objekat autobuske stanice. Nakon osam godina čekanja, umjesto sa stajališta uz gradski park, autobusi će napokon kretati sa pravih perona. „Grad je upotpunosti finansirao izgradnju koja je počela 2012. godine. Organizaciono, autobuska stanica će funkcionisati kao javna ustanova“, rekao je gradonačelnik Slavko Vučurević.
On je još jednom ponovio da je Trebinje nepotrebno i aljkavošću prethodne vlasti izgubilo stari objekat autobuske stanice.
Nije bilo nikakve potrebe da se ona zatvori, mogla se renovirati sa oko 200.000 KM i grad bi na taj način uštedio oko 2 miliona KM. Mislim da će doći vrijeme da se utvrdi zašto se to desilo“, istakao je Vučurević.
Nova autobuska stanica imaće dolazni peron, osam polaznih i pet perona na čekanju. Pored toga, u okviru stanice biće restoran, poslovni prostori i drugi prateći sadržaji.
Autobusi će se na glavnu saobraćajnicu priključivati sa istočne strane objekta, dok se na zapadnoj strani nalazi parking za dolazak autobusa.
Prva faza izgradnje koštala je 1.175.000 KM, dok je za drugu izdvojeno 700.000 KM. Druga faza izgradnje počela je krajem juna ove godine, a izvođač radova je bila firma „Porobić“ iz Trebinja.
Svečano otvaranje je sutra u 11 časova.
M.I.