Представници Спортског друштва „Леотар“ и Спортско привредног друштва „Раднички“ Крагујевац потписали су јуче протокол о међусобној сарадњи.

IMG_2343-scaled.jpg (125 KB)

О модалитетима будуће сарадње два спортска друштва, али и искуствима рада кровне организације која окупља седам спортских колектива из Крагујевца - за Радио Требиње овога јутра говорио је Бојан Илић, предсједник Спортско привредног друштва „Раднички“.

Спортско Требиње и Крагујевац и до сада су сарађивали на неформалним и пријатељским линијама, али ће протокол, нада се Илић, отворити посве нове перспективе у релацијама спортских клубова два града.

Илић напомиње да ће се унапређење сарадње прије свега односити на размјену стручних знања и искустава, рад са спортским подмлатком, те односе професионалних колектива.

„Почињемо од размјене струке и камповима за дјецу. Дакле, да наши тренери нешто науче од ваших и ваши од наших. Посебну пажњу у Крагујевцу обраћамо на рад са младима, па сасвим сигурно очекујте да ће и неке ваше генерације спортиста потпуно бесплатно бити наши гости, а исто тако очекујте да ће и наша дјеца долазити овдје код вас. Постоје капацитети да се и професионалне екипе спремају код нас и наше код вас. Постоје, такође, код нас и припремни турнири на којима ћете сигурно бити радо виђени гости...“, каже Илић.

Разговарао Ратомир Мијановић.