У посљедњања 24 часа, у Институту за јавно здравство извршено је укупно 94 лабораторијских тестирања, а нови вирус корона потврђен је код још три особе.

covid-19.jpg (79 KB)

Ријеч је мушкарцу средње животне доби, једној жени средње и једној млађе животне доби, сви су из Бањалуке.

Вирус корона је потврђен код укупно 302 особа у Републици Српској, док је седам особа преминуло од посљедица болести изазване вирусом.

До сада су се опоравиле 22 особе. Од почетка појаве новог вируса корона у РС је извршено укупно 2.831 лабораторијских тестирања. Под здравственим надзором тренутно се налазе 8.092 особе, а надзор је завршен код 12.861 особе.

У Универзитетском клиничком центру Републике Српске укупно се лијече 102 особе са потврђеним присуством или сумњом на присуство корона вируса. На Одјељењу ЦОВИД 19 хоспитализовано је 36 пацијената теже клиничке слике, док је у изолацији девет пацијената. Код шест пацијената здравствено стање захтијева респиратиорну подршку, а на Одјелу пулмологије (стара локација УКЦ) је 51 пацијент са лакшом до средње тешком клиничком формом, саопштено је из Министарства здравља и социјалне заштите РС.

У Болници у Градишци лијечи се један пацијент код којег је потврђен ЦОВИД/19, као и један у Болници у Приједору.  У Болници Добој је збринуто троје ових пацијената, као и у Болници у Бијељини. У Болници у Источном Сарајеву се лијечи двоје пацијената са ЦОВИД 19 обољењем.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 8.092 особа, а надзор је завршен код 12.861 особе.

Број особа у каратинима при граничним прелазима: Бијељина-Рача (20), Зворник-Каракај (0), Брод (28), Шамац (34) и Градишка(33).

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске још једном подсјећа грађане да се строго придржавају прописаних мјера у циљу сузбијања ширења новог вируса корона. Такође подсјећају да су карантински капацитети на границама и унутар локалних заједница оформљени са циљем спречавања "уласка" вируса корона из иностранства и једна је од низа мјера које се спроводе.