srednjoskolski-centar.jpg (146 KB)

Директори требињских средњих школа очекују да од ресорног министарства, почетком наредне седмице, сазнају када ће бити расписани конкурси за упис у средње школе.

Сазнајемо да ће, као и претходних година, у Гимназију „Јован Дучић“ бити уписана четири одјељења општег смјера.

Центар средњих школа од ове школске године увешће два нова занимања и то пословно-информатички техничар и агротехничар.

„Биће уписано укупно пет одјељења у нашу школу. Осим ова два нова од  четворогодишњих смјерова  биће уписано и одјељење економски техничар, те два комбинована трогодишња одјељења, конобар-кувар и пекар-посластичар“, наводи Нешка Илијић, директор Центра средњих школа.

Директор Техничке школе  Дарко Ракић рекао је да је ова школа од наредне школске године планирала да упише пет одјељења, три четворогодишњих струка и два одјељења занатских школа.

"Од четворогодишњих школа планирано је да упишемо по одјељење техничара рачунарства и програмирања, техничара за Це-еН-Це технологију и грађевинских техничара. Од трогодишњих комбинованих одјељења требало би да упишемо по 12 ученика на нова занимања - механичар гријне и расхладне технике и електричар електроинсталатер-руководилац грађевинских и претоварних машина“, навео је Ракић.

У средњу Музичку школу планирано је да буде уписано 10 ученика, троје на вокално-инструментални и седморо на теоретски смјер.