161416.jpg (114 KB)

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Болници Св. Врачеви у Бијељини и Универзитетској болници у Фочи извршено је тестирање 327 лабораторијских узорака, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 40 особа у Републици Српској.

Ради се о 22 мушкe и 13 женских особa, од којих је осам млађе, 29 средње и три особа старије животне доби, саопштено је из Института за јавно здравство Српске.

Према мјесту пребивалишта, осам особа је из Рогатице, седам из Љубиња, шест из Бањалуке, три из Градишке, по двије из Бијељине, Котор Вароша, Теслића, Власенице и Приједора и по једна из Дервенте, Добоја, Фоче, Гацка, Требиња и Зворника.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је један смртни случај код којег је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о мушкарцу, средње животне доби из Власенице, са удружениим обољењима.

До сада је у Републици Српској потврђено 2.272 случаја вируса корона, а преминулo је укупно 125 особа код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 1.330 особа. На SARS-CoV-2 тестирано је укупно 36.888 особa.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 124, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 36, а у oпштим болницама 88.

Укупан број лица код којих је тест SARS-CoV-2 позитиван са благом клиничком сликом или без симптома у објектима за изолацију је 153.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно je 2.100 особa, а надзор је завршен код 37.202 особа.