Обиљежавање  Дана Гатачке бригаде 7. августа је почело у 9 часова  парастосом  погинулим борцима ВРС који су  у новом храму Св. Тројице  служили свештеници гатачке и автовачке парохије. Услиједила је  потом  посјета спомен соби а централна свечаност је уприличена код споменика „Kруна гатачким јунацима“ у центру Гацка.

Подсјећамо да је на свој први  ратни  задатак  Гатачка бригада кренула на данашњи дан прије 27 година као интервентна јединица ВРС. Дала је немјерљив допринос у одлучујућим борбама  за стварање Српске. Данашња свечаност је прилика да се присјетимо оних који су животе уградили у њене темеље.

Присутним породицама погинулих бораца, ратним војним инвалидима, демобилисаним борцима, представницима борачких организација Гацка и сусједних општина,   привредног и политичког  живота Гацка и грађанима наше општине су се  обратили  начелник Милан Радмиловић и предсједник општинске Борачке организације Милисав Kопривица.

Вијенце и цвијеће на централно спомен обиљежје су положили чланови породица погинулих бораца, представници општине Гацко, Р и ТЕ Гацко, представници Борачких организација Гацка, Билеће, Требиња, Невесиња као и представници Специјалне јединице полиције.

Након тога је у холу предузећа „Југопревоз“  Гацко  откривена спомен- плоча четворици радника овог предузећа , погинулих у минулом одбрамбено-отаџбинском рату – Тому Миловићу, Ранку Милошевићу, Вукадину Вуковићу и Рељи Kопривици.

У 12 часова је промовисан мултимедијални пројекат „Ратни пут Гатачке бригаде од 1992 – 1995 године“

Радио Гацко