IMG_4004.JPG (165 KB)

Требињске школе обиљежиле су данас крсну славу – Савиндан, ломљењем славског колача и поетско-музичким програмом, који су припремили ученици и наставници Гимназије „Јован Дучић“, овогодишњи домаћини славске свечаности.

Након ломљења славског колача са директорима требињских основних и средњих школа, свештеник Милош Ловрић је честитајући школску славу рекао да је Свети Сава посебно значајан у години, када обиљежавамо осам вијекова аутокефалије наше цркве.

IMG_3990.JPG (164 KB)

Мишо Пешић, директор Гимназије „Јован Дучић“, упутио је честитке поводом школске славе свим ученицима и просвјетним радницима.

„Принц Растко није само принц по владарском роду, он је прије свега принц свјетлости, али до те свјетлости није дошао неким изненадним чудом, него кроз дугу истрајну духовну борбу у својим испосницама од Свете горе до Студенице. Он није постао гдје се затекао, него се успињао ка духовним висинама. Свети Сава хоће ту силу, ту духовну моћ да усели не само у себе и себе освијетли, него хоће ту силу да усели у духовни темељ српског народа и тако освијетли пут којим иде“, рекао је Пешић.

У једночасовном програму наступили су солисти, хор и оркестар требињске гимназије.

IMG_3997.JPG (175 KB)

IMG_3992.JPG (183 KB)

IMG_4013.JPG (159 KB)

IMG_4000.JPG (211 KB)

Подручно одјељење у Петровом пољу прославило школску славу 

У манастиру Светог Петра и Павла у Петровом пољу ученици и наставници подручног одјељења Основне школе "Вук Kараџић" прославили су школску славу Светог Саву, а свету литургију предводио је отац Миленко Спремо, уз служење монахиња овог манастира.

liturgija sveti sava petrovo polje (1).JPG (158 KB)

Директор Основне школе "Вук Kараџић" Александар Вукановић нагласио је да са великом радошћу и љубави прослављамо школску славу Светог Саву.

"Захваљујем се дјеци и наставницима који су приредили богат и лијеп програм који је посвећен светитељу. На овај начин доказали су и показали да се и у подручним школама ради квалитетно и предано са дјецом која на тај начин постижу одличне резултате", рекао је Вукановић.