141225-simo BEOGRAD | Predsjednik fudbalskog kluba Leotar Simeon Dučić posjetio je juče stadion Crvene Zvezde čime je zvanično obnovljena poslovno tehnička saradnja ova dva kluba.
Susret predsjednika Leotara Simeona Dučića i glavnokomandujućeg dvojca Crvene zvezde Svetozar Mijailović-Zvezdan Terzić upriličen juče u klupskim prostorijama obilježilo je evociranje uspomena, dogovor o obnovi poslovno-tehničke saradnje i preciziran datum (3. jun), odigravanja prijateljske utakmice povodom 90 godina postojanja znamenitog trebinjskog kluba. Zvezda bratski sa Leotarom

"Namjerni smo da obnovimo staru saradnju, bratski smo klubovi uvijek bili, sjetno govori Dučić. "Trebinjci simpatišu i druge klubove međutim, hoću da se zna najbliža srcu nam je Crvena zvezda. Volio bih da naši igrači krče put u ozbiljan fudbalski svijet s Marakane, s druge strane, Zvezdini talentovani dječaci izlaznog godišta na Policama stiču iskustvo. Pamćenje Svetozara Mijailovića ima drugo vrijeme, impresije vrcaju na sve strane. "Utakmice sa Leotarom, druženja s Trebinjcima uvijek su bili i događaj i doživljaj. Prilika je da obogatimo već decenijama plodnu saradnju, podignemo na nivo koristan za oba kluba. Počastvovani smo pozivom da uveličamo 90 godina od osnivanja Leotara, u godini kad obilježavamo 70 ljeta postojanja. Biće to, objektivno gledano, susret dva starca", slikovito govori Mijailović.
Zanimljivo, čelni ljudi crvenobijelih iz prve su pronašli termin, te se prvi čovjek Leotara s preciziranim datumom u tefteru vraća u rodni grad svog čuvenog pretka Jovana Dučića. "Prijatelji uvijek nađu vremena za viđenje, koje odgovara oboma - šarmantno poentira na kraju Mijailović. Radanović: Isto i bez mene

Jeste se trofejni trener Miodrag Profa Radanović najdublje urezao u istoriju Leotara osvojivši jedinu "duplu krunu". Međuitm pikantno pitanje nametnulo se samo po sebi: Otkud i čovjek za vezu predsjednika Dučića, nakon 12 godina od odlaska iz Trebinja. "Leotar je, pored Crvene zvezde, moja najtananija emocija. I, razumljivo, može vazda da računa na mene. Kao i ljetos kad je ispao iz Premijer lige BiH, gospodin Dučić me pozvao da logistički podržim projekat vraćanja u elitni rang. Kontakte nismo prekidali, sad je poželio da napravim konekciju sa predsjednikom Mijailovićem i generalnim direktorom Terzićem, što učinih... Mada, s obzirom na tradicionalno prijateljstvo, identično bi bilo i da je ovdje došao bez mene", skromno, kao i uvijek, kaže Radanović. Detalje saradnje sa klubom iz "grada sunca i platana" pojašnjava generalni direktor i čelni strateg za sportska pitanja Zvezdan Terzić: "Trebinje je između brojnih znamenitosti prepoznatljivo i po jakom našem navijačkom jezgru, Leotar kao bogat rasadnik talenata. Otud je u obostranom interesu da koristimo sve potencijale tog kraja, usmjeravamo djecu i tamo i ovamo. Zvezda je uvijek pomagala prijatelje, gospodin Dučić može da računa na pomoć u vidu edukacije trenera mlađih kategorija i pozajmice pojedinih igrača.
Lokoportal/Sportski Žurnal