55633.jpg (284 KB)

Припадници Полицијске управе Требиње пронашли су 178,8 грама дроге код два лица из Требиња чији су иницијали Г.П. и М.И, која су осумњичена за кривично дјело неовлашћена производња и промет опојних дрога.

Дрога је пронађена у оквиру оперативне акције "Улица 2023" која је усмјерена на откривање и документовање кривичних дјела и прекршаја из области злоупотребе опојних дрога, саопштено је из Полицијске управе Требиње.

Полиција је јуче, након прикупљених оперативних сазнања, контролисала возило "рено меган" којим је управљало лице чији су иницијали Г.П, а у коме је сувозач било лице М.И. које је по изласку из аутомобила одбацило најлонско паковање, док је претресом те особе пронађено 3,8 грама спида.

У саопштењу је наведено да је претресом лица чији су иницијали Г.П. пронађено најлонско паковање спида, тежине четири грама, а након полицијског увиђаја на лицу мјеста пронађено је и привремено одузето и најлонско паковање спида тежине 170 грама.

Након увиђаја извршен је претрес стана и помоћних просторија и аутомобила "рено меган" које користи Г.П, као и претрес куће, окућнице и помоћних просторија и путничког аутомобила "фолксваген голф" које користи М.И. код кога је пронађена и одузета дигитална вага за прецизно мјерење.

Kод оба осумњичена су привремно одузети мобилни телефони.

О догађају је обавјештено Окружно јавно тужилаштво у Требињу.

Припадници Полицијске управе Требиње су за осам мјесеци ове године евидентирали шест кривичних дјела и 74 прекршаја из области злоупотребе опојних дрога.