gradonacelnik vucurevic

TREBINJE | Odgovor gradonačelnika Trebinja Slavka Vučurevića na saopštenja SNSD-a i CJB Trebinje, prenosimo u cjelosti:
Ako Centar javne bezbjednosti, kako navodi u svom saopštenju za javnost, dobro i savjesno radi svoj posao onda mu, kao građanin koji zna da razmišlja, predlažem da odmah porazgovara sa Vladislavom Vladičićem, šefom Izbornog štaba SNSD-a, zbog indikativne izjave: "Naši plakati su uništavani, kao i stakla na našim kancelarijama i nikad nismo odgovorili na sličan način".
Kome je to SNSD trebalo da odgovori? Znači da zna ko je to učinio. Onda vjerovatno zna i ko je zapalio automobil Rajke Andrić, donedavno sekretarice SNSD-a, a sada članice PDP-a. Koje li slučajnosti!? Neprijavljivanje učinioca krivičnog djela znači njegovo prikrivanje ili saučesništvo. Toliko o jednostavnom razmišljanju i pravnim kvalifikacijama.
Automobil će se popraviti, plakati ponovo nalijepiti, stakla zamijeniti, ali ko će zaštititi građane Trebinja, koje SNSD-ovi emisari svakodnevno obilaze nudeći poklone, zaposlenja i koverte, da bi im poklonili glasove. Cijeli grad to vidi i zna. Parola je: Glasajte za nas, zaposlićemo vam sina, zeta, nevjestu i druge. Školska sprema ili zanimanje nije važno - diploma je glas na izborima ili stranačka /SNSD/ pripadnost.
Ucjene i poniženja. Kako to drukčije kvalifikovati ? Poklone, kao i obećanja koja im nude, ne vade iz svoga džepa. Samo narodu vraćaju ono što je državi dao kao porez ili je kao prirodno bogatstvo nastalo na našoj teritoriji. Nevolja je u tome što vladajuća, Dodikova garnitura time raspolaže i dijeli prema stepenu privrženosti Vrhovnom vođi. Ali, srećom, a njihovom nesrećom, ne mogu svakoga kupiti, niti imaju toliko radnih mjesta i poklona da potkupe i podmire ogroman broj onih koje su godinama materijalno i duhovno upropašćavali, a uspjeli su da sačuvaju obraz.
U pravo ti će Baji na izborima reći - dosta je tvoje tiranije i naše bijede. Ustav građanima garantuje slobodu glasa. Ako im to garantuje, onda mora postojati i mehanizam zaštite, koji će spriječiti pritiske bilo koje vrste. Ko treba da ih štiti? Valjda institucije radi toga stvorene - tužilaštvo i policija. Građani nisu slijepi kod očiju. Sve se vidi, i ko radi i ko ne radi.
Na kraju moram reći da je i meni i gospođi Rajki Andrić veoma drago što njen zapaljeni automobil neće "pokvariti svečarsku atmosferu koju SNSD osjeća od početka predizborne kampanje". Gospodin Vladičić unaprijed zna da će njegovi slaviti. Da li je to samo njegova želja ili već nešto zna?! Kad su Dodik i njegova stranka u pitanju, ništa me ne može iznenaditi, naravno, u onom prljavom smislu.
Gospođa Rajka Andrić će naravno, pješke doći na izbore, jer automobil joj sigurno do 12. oktobra neće biti popravljen. Mi, građani, ćemo je, za svaki slučaj, pripaziti, jer nismo sigurni da će policija napustiti mjesta kraj Bajinih bilborda. Inače, informacije radi, svugdje u svijetu, građani se, radi zaštite života i imovine, organizuju, na ovaj ili onaj način, kad nadležne službe, zbog smanjenog broja službenika, nesposobnosti ili NEČEG DRUGOG, ne mogu da im obezbjede sigurnost.
Gospodo iz SNSD-a,i mi znamo kako će, bez obzira na vašu nečasnu ulogu, izbori završiti. Narod će vam time predočiti sve što misli o vama, a od vas očekujem da nam, uz ono malo obraza što vam je ostalo, čestitate.
S poštovanjem,

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević