0202.jpg (704 KB)

Одбојкаши сарајевске Босне побједници су 45. меморијалног одбојкашког турнира „Јово Ђурић“, одиграног јуче у Љубињу, а њихов либеро Амар Хасановић био је најбољи играч на овом једнодневном такмичењу.

Босна је са по 3:1 савладала домаће Љубиње и Гацко, а у међусобном окршају херцеговачких клубова Гацко је са максималних 3:0 надиграло подмлађени састав Љубиња.

Меморијал „Јово Ђурић“ игра се у знак сјећања на некадашњег одбојкашког реперезентативца бивше Југославије, првотимца новосадске Војводине и оснивача модерног одбојкашког клуба у Љубињу који је трагично преминуо 3. априла 1973. године код Тарчина, између Kоњица и Сарајева.

Ђурић је био тренер, капитен и најбољи играч прво љубињског Партизана, потом и Југометала, а послије њега више нико ни у Југометалу ни у клубу који ће се преимненовати у ОK Љубиње, у знак поштовања према тој спортској легенди, неће носити дрес са бројем 1.

Његов син Ђорђе Ђурић, поникао у ОK Љубињу, каријеру је наставио у новосадској Војводини, а са репрезентацијом СР Југославије, као коректор, освојио је бронзану олимпијску медаљу, 1996, на Олимпијади у Атлатни.

Осим што један од најстаријих спортских меморијала у Босни и Херцеговини, Меморијал „Јово Ђурић“ је по традицији и прилика екипама учесницима да провјере како стоје и шта би требало кориговати пред старт нове одбојкашке сезоне у Премијер лиги БиХ.

Нова првенствена сезона почиње 7. октобра.

Пехар најбољем појединцу, Амару Хасановићу, уручио је некадашњи прволигашки играч Љубиња Александар Турањанин.

0303.jpg (808 KB)