20191120_111204.jpg (185 KB)

Министар трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић отворила је данас у Требињу конференцију о брендирању у маркетингу под називом "Брендирање домаћих производа-наше је боље".

Како је истакла Гашићева, тема је значајна за привреднике у Српској, а Министарство трговине и туризма РС чини све како би питање брендирања подигло на виши ниво, како би помогли привредницима да се са својим производима издвоје на тржишту.

„Привредник препознатљив са својим производом на тржишту био би издигнут изнад осталих и на крају повећао би профит и наравно, оправдао сав труд и рад. Данас смо овдје да разговарамо о овој теми, и надам се да ћемо размјеном искустава доћи до добрих закључака“. казала је Гашићева.

Министар трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић данас је у разговору са градоначеликом Мирком Ћурићем истакла да у Требињу има веома добрих идеја, те да је много пројеката покренуто или су у реализацији.

IMG_3433.JPG (153 KB)

„Овдје је препознат значај брендирања, значај подизања туристичке понуде, јер Требиње има туристичке потенцијале, и много тога је учињено да се они искористе на најбољи начин“, истакла је она.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић казао је, да је у разговору са министарком трговине и туризма фокус стављен на пројекте које град Требиње реализује у посљедње вријеме.

„Знамо да је наш град проглашен за најбоље туристичко мјесто у Српској  и са пројектима које смо представили, доказали смо да то није без разлога. Радимо доста програма у туризму и пољопривреди и  тежимо да овдје значајно проширимо туристичке капацитете“, рекао је градоначелник Требиња.

Према ријечима градоначелника Ћурића, данас је договорено да се у наредном периоду заједнички изнађу ријешења и предложе измјене закона које се тичу боравишне таксе.

Градоначелник Мирко Ћурић рекао је да је данашња конференција од великог значаја и да је циљ да сви производи из "Херцеговачке куће" буду брендирани.

20191120_111247.jpg (151 KB)

"Имамо разне сиреве који нису брендирани, а имају капацитет, ту су и грах пољак, али и наша надалеко позната вина", истакао је Ћурић и захвалио Гашићевој на подршци. 

У Министарству трговине поручују да овом кампањом желе потрошачима у Српској показати квалитет домаћих прозвода.