IMG_7946.JPG (129 KB)

Агенција за развој малих и средњих предузећа Требиње организовала је данас радионицу о теми креирања веб-шопа, односно интернет пословања на којој је полазницима кроз практичан примјер представљено како да креирају властити веб-шоп и своје производе презентују на интернету.

Владан Василић, оснивач и директор "ТД нет" платформе која је представљена полазницима, каже да ова платформа има за циљ да приближи информационе технологије фирмама да сваки корисник може самостално да креира веб-шоп.

"У склопу платформе и развоја пословања пружамо могућности младим људима који желе да уче и услуге понуде фирмама, посебно онима који немају ИТ специјалисте, да креирају веб-шопове, да врше онлајн продају, воде друштвене мреже и све друге захтјеве за онлајн послове које фирме имају", навео је Василић.

Директор Агенције за развој малих и средњих предузећа Требиње Дражен Бошковић рекао је да су учесници данашње радионице привредни субјекти који имају у плану да производе и услуге рекламирају и продају путем веб-шопа и модерних технологија.

"Ми настављамо да пружамо подршку представницима пословних субјеката, предузетницима, пољопривредним газдинствима, тако да оне, који су већ искористили одређене програме, надопуњујемо обукама, презентацијама како би дошли до нових извора финансирања, набавке нове опреме, модернизовали пословање, све са циљем креирања нових производа и услуга, наступа на новим тржиштима што би за крајњи циљ требало да има повећање њихових прихода, нова запослења", истакао је Бошковић.