ТРЕБИЊЕ │ У требињској Народној библиотеци данас је одржана радионица за библиотекаре из источне Херцеговине, а у оквиру пројекта“Вики библиотекар у Републици Српској“, са циљем да упозна библиотекаре са основним правилима креирања чланака на Википедији на српском језику.

„Уређивачка радионица представља пројектну активност Викимедијиног ГЛАМ програма у Републици Српској која се спроводи у организацији Викимедијине заједнице Републике Српске. Основни циљ радионице је обука библиотекарског осовља за рад на Википедији те повећање броја чланака везаних за Републику Српску на Википедији на српском језику“, појаснио је кординарор „Викимедијне“ заједнице Републике Српске Љубиша Маленица.

Вики ГЛАМ програм Викимедијине Заједнице Републике Српске представља подршку културним институцијама- галеријама, библиотекама, архивима и музејима кроз различите пројекте и пројектне моделе. Поред наведених институција, обухваћене су и остале институције као што су позоришта, зоолошки вртови, ботаничке баште, јавни емитери и слично.

М.И.