sapuric-presuda.jpg (153 KB)

Требињски Окружни суд донио је пресуду у којој је уважена тужба потпредсједника Скупштине града Требиња Бојана Шапурића из ДНС, који је смијењен са те функције у мају ове године.

Шапурић је на данашњој конференцији за новинаре рекао да одлука о његовој смјени није у складу са законом, да није било пропуста у његовом раду, као што је наведено приликом смјене, те да није било основа за његово разрјешење.

- Прекршени су закони о функционерима и  локалној самоуправи као и Пословник Скупштине града. У скупштинској одлуци је наведено да сам разријешен због већих пропуста у раду, а није утврђено чињенично стање - кад, гдје и који су пропусти урађени и да ли сам санкционисан за то - навео је Шапурић.

Адвокат Мира Вучинић на конференцији за новинаре је рекла да су пресудом Окружног суда у Требињу од краја новембра ове године поништени спорни акти Скупштине града.

- По овој одлуци све вријеме од смјене Бојан Шапурић се сматра потпредсједником Скупштине града и то је и даље – истакла  је она.

Вучинић је појаснила да Скупштина града нема право жалбе на одлуку требињског Окружног суда, али да у року од мјесец дана може донијети нову одлуку, уколико има чињенице које говоре у прилог закључку да је Шапурић чинио пропусте у раду и да није поступао по закону.

У стручној служби Скупштине града за Радио Требиње су рекли да пресуда Окружног суда још није стигла, па је не могу ни коментарисати.