gacko.jpg (207 KB)

Општина Гацко расписала је данас јавни позив за суфинансирање куповине или изградње стамбених јединица за младе брачне парове, који је отворен 15 дана, а један од услова је и да кандидати имају више од 18, а мање од 40 година.

"Биће суфинансирана куповина стамбене јединице на подручју општине Гацко у висини од 150 KМ по метру квадратном до 60 метара квадратних стана, а средства од 15.000 KМ биће суфинансирана за куповину или изградњу стамбене јединице ван урбаног подручја општине", навели су из Општинске управе.

Kомисија, коју је именовао начелник општине Огњен Милинковић, сачиниће листу изабраних кандидата на основу поднесених пријава, у складу са правилником и јавним позивом.

Међу условима које кандидати морају да испуњавају је да су старији од 18, а млађи од 40 година, као и да један од супружника има пребивалиште на подручју општине Гацко најмање пет година, да имају намјеру да стално бораве на подручју Гацка у периоду не краћем од 10 година и да имају доказ да ниједан од супружника није власник или сувласник некретнине условне за становање.