Human izlozba 2.jpg (749 KB)

Центар за координацију и подршку инвалидним лицима Источне Херцеговине данас је у Kултурном центру организовао продајну изложбу фотографија, а у оквиру пројекта „Фотографијом за боље сутра“ који финансира Министарство здравља и социјалне заштите у Влади Републике Српске.

Бранимир Таминџија, предсједник Центра је истакао да је циљ изложбе да се покаже да особе са инвалидитетом могу да се баве фотографијом и да могу квалитетно радити.

Он је додао да је професионални фотограф Жељко Будимир, који је и особа са инвалидитетом, држао дводневну радионицу за ова лица, која су жељела да се баве фотографијом.

"Добили смо више од 400 фотографија, а стручни тим је одабрао 50 фотографија од 17 аутора. Сав новац који се прикупи од ове продајне изложбе иде Удружењу мултипле склерозе које 11. годину заредом спроводи божићну хуманитарну акцију за помоћ социјално-угроженим породицама у источној Херцеговини", рекао је Таминџија.

Он је додао да су фотографије базиране на то да прикажу живот, рад и препреке са којима се суочавају особе са инвалидитетом.

Human izlozba.jpg (650 KB)

Будимир је изразио задовољство одржаном радионицом, те истакао да је ријеч о посебним моментима и погледима на фотографију.

Једна од учесница пројекта Милица Ијачић рекла је новинарима да је на изложби у Галерији требињског Kултурног центра представљено неколико фотографија које је она направила, а на којима је њена пријатељица која је корисник инвалидских колица.

"Представљена је у свакодневном животу, како шири и пере ве, што је занимљиво јер је жена са инвалидитетом, али може да прикаже своје могућности", навела је Ијачићева.

Она је рекла да је порука за све да је потребно на свијет гледати позитивније, јер на тај начин могу да изграде бољу будућност.