bors-trebinje.jpg (300 KB)

Борачка организација Требиње осудила је медијски линч који поједини политичари у Републици Српској врше према према породици погинулог борца, односно браћи Бодирога, те кориштење борачких категорија у дневнополитичке сврхе.

Из требињске Борачке организације саопштено је да је отац браће Бодирога положио живот у темеље Републике Српске и да та породица ничим није заслужила да је групација "фрустрираних и собом незадовољних политичара прозива и црта мету на чело са намјером да преко њих блати своје политичке противнике".

"Немања Бодирога је оца изгубио са непуних годину дана, а Александар се у вријеме његове погибије није ни родио. И умјесто да се овим дјечацима, момцима и касније радно способним младим људима пружи пуна подршка у школовању и раду, појединци би најрађе да их иселе из нашег града", наводи се у саопштењу.

Из Борачке организације Требиње су апеловали да се, ако нема конкретних рјешења за подршку и помоћ категоријама породица погинулих који су своја имена уградили у Републику Српску, не злоупотребљавају дјеца погинулих бораца и даим се не отима кора хљеба из руку.

"Очекујемо да будете конструктивна опозиција и дајете идеје и приједлоге за пројекте подршке при образовању, запошљавању, рјешавању стамбеног питања. А, ако то нисте у стању довољно ће бити да својим ставовима и изјавама не одмажете онима који су спремни пружити и омогућити достојанствен живот нашим суграђанима", поручили су из градске Борачке организације.

Одборник Листе за правду и ред у требињској Скупштини Дајана Милишић и предсједник Градског одбора СДС-а Милица Радовановић тврде да је фирма "Иксплоуд медија" /Xплоде Медиа/ у власништву Александра Бодироге нерегуларно побиједила на тендеру за посао рекламирања "Електропривреде Републике Српске".

"Електропривреда Републике Српске" саопштила је да је са агенцијом "Иксплоуд медија" склопила уговор о медијском представљању поштујући све законом предвиђене процедуре, те најавила да ће због спиновања опозиционих политичара у вези са тим поднијети кривичне пријаве због изношења неистина.