У Галерији Музеја Херцеговине вечерас је отворена 14. изложба фотографија „ФОТОБИХ 2021“, у организацији Фото-кино клуба Требиње, а покровитељством Асоцијација за умјетничку фотографију Босне и Херцеговине.

fotobih-2021-1.JPG (157 KB)

На изложби је представљено више од стотину фотографија од 47 аутора из Босне и Херцеговине, промовисани су и награђени радови у категоријама колор и монохром - а овогодишњи селектор требињске „ФОТОБИХ“ изложбе био је Драган Проле, мајстор фотографије у АУФБиХ.

Прву награду у конкуренцији колор фотографије освојио је Ахмет Решидовић, а међу монохром фотографијама Огњен Голубовић – обојица чланови Универзитетског фото-кино клуба Бањалука.

Члановима Фото-кино клуба Требиње припале су двије похвале - Славенку Вукасовићу у монохром и Душану Вуковићу у конкуренцији колор фотографија.

fotobih-2021.JPG (140 KB)

„Фото-кино клуб је основан још 1948. године, а обновио је свој рад 2006. године - и од тада организујемо ову државну изложбу фотографија, која је својеврсна смотра најбољих радова фотографа аматера у Босни и Херцеговини. Тема је увијек слободна па и ове године имамо различите мотиве на приспјелим фотографијама“, каже предсједник Фото-кино клуба Требиње Славенко Вукасовић.

Додаје да требињски Фото-кино клуб броји између двадесет и тридесет чланова, од којих се њих 15 активно бави фотографијом и излаже на домаћим и изложбама у иностранству.

fotobih-2021-2.JPG (139 KB)

Радоје Елез, члан управног одбора Асоцијације за умјетничку фотографију БиХ, каже да ће изложба „ФОТОБИХ 2021“ бити приређена у више градова БиХ, при чему ће свака имати посебног селектора који ће наградити најбоље.

„Обично се са свих тих изложби издвоји десетак најбољих фотографија, на крају се сви ти резултати саберу да би на Данима фотографије БиХ била проглашена - и фотографија године“, напоменуо је Елез.