IMG_9231.JPG (138 KB)

У Музеју Херцеговине у Требињу вечерас је отворена 13. изложба фотографија "Фото БиХ", која приказује 102 фотографије аутора из БиХ, међу којима су и чланови требињског Фото-кино клуба.

Селектор овогодишње изложбе у Требињу био је Милорад Kашћелан из Универзитетског фото-кино клуба у Бањалуци.

Члан Управног одбора Асоцијације за умјетничку фотографију БиХ Радоје Елез рекао је да се изложба традиционално организује, те да је ове године пролонгирана због епидемиолошке ситуације.

"За изложбу је конкурисало 95 аутора, са 380 фотографија, селектор је изабрао 102 фотографије од 45 аутора", навео је Елез.

Изложбу је отворио начелник градског Одјељења за друштвене дјелатности Зоран Милошевић, који је одао признање Фото-кину клубу Требиње, организатору изложбе, истакавши да је она постала респектабилна и ушла у календар Манифестације "Требињско културно љето".

IMG_9222.JPG (83 KB)

Предсједник Фото-кино клуба Требиње Славенко Вукасовић рекао је новинарима да су фотографије у црно-бијелој техници и колору, а мотиви су пејзажи, портрети и улична фотографија.

Члан Фото-кино клуба Требиње Душан Вуковић освојио је трећу награду за црно-бијелу фотографију "Она и храст".

Вуковић је рекао новинарима да га сваки пут обрадују награде, нарочито када дођу у конкуренцији квалитетних фотографа као што су они који су радове изложили вечерас.