IMG_20240424_202846_resized_20240424_082914645.jpg (197 KB)

У холу Дома младих Требиње вечерас је отворена изложба фотографија бијелих голубова и Васкршња изложба кравата мр. Дивне Бијелић.

Аутор изложбе Дивна Бијелић је рекла да бијели голубови симболично представљају мир, а у хришћанској реторици присуство Светог Духа.

„Ови бијели голубови, које видите су мени долазили на прозор седам година и они су били моја инспирација да се уопште почнем бавити фотографијом. Смисао изложбе је у тој благодати силаска бијелог голуба и у томе што не бјеже од мене када их фотографишем. Кравате које правим су са иконама православне црке и са мотивима Васкрса и имам велику одговорност када причам о овоме вечерас јер представљам вјеру. Ово је моја четврта изложба фотографија која позива на мир и на љубав“, додала је Бијелић.

Књижевница Олгица Цице је казала да је аутор изложбе Дивна Бијелић маштовита, креативна, те да увијек трага за нечим новим и другачијим.

„Дивна и ја смо се упознале у Удружењу књижевника Републике Српске. Она бијелог голуба гледа на посебан начин, као симбол мира, љепоте новосадског грба и као Светог Духа. Веома су интересантне њене кравате, а када их је правила први пут, на њих је штампала своје афоризме на српском, руском и енглеском језику, док су ове које вечерас видите са хришћанским мотивима и она је за Васкршњу изложбу кравата добила дозволу од владике. Оно што је мене фасцинирало код Дивне Бијелић јесте њено завидно образовање, маштовитост и креативност. Такође, бави се књижевношћу и науком, непрестано ради и истражује што је за сваку похвалу“, навела је Олгица Цице.

Дивна Бијелић је члан Друштва књижевника Војводине, Удружења књижевника Србије и Фото клуба Војводина. Магистрирала је на Факултету политичких наука у Београду.

J32A6958_resized_20240424_082726375.JPG (224 KB)