IMG_7757.jpg (105 KB)

У Kултурном центру Требиње вечерас је отворена самостална изложба „Инсталирање спокоја“ академског сликара Радослава Тадића.

Изложба се базира на пет сликарских инсталација, гђе су сликама на платну придружени радови на папиру, објекти од папира и од употребних предмета.

Сам умјетник је навео да му је спокојни период живота наметнуо тему ове изложбе, као и потребу да радови зраче миром и спокојем.

„Ова изложба је сублимација свега онога што се до сада таложило у мени – и оног визуелног и мојих емотивних стања. Намјера ми је била да, после својих радова који су били дословно тежи, и материјално и визуелно, направим једну изложбу која ће бити растерећење од свега тога. Одлучио сам да тема буде спокој јер мислим да је то нешто што савременом човјеку највише недостаје“, истакао је Радослав Тадић.

IMG_7789.jpg (71 KB)

Инсталирање је, према његовим ријечима, термин који је свеприсутан у нашој свакодневици, а кроз овакав начин поставке покушао је да дочара и сам амбијент своје идеје, те да посматрача увуче у оно што се дешава у атељеу.

„Kад замишљам нешто, кад имам неку инспирацију, то никад није чисто дводимензионално већ је у хиљаду других димензија. Прожима се и оно унутрашње и спољашње зато сам пожелио да, између осталог, посматрача увучем у своју идеју, па сам направио објекте који ‘излазе’ из слика. Узимао сам употребне предмете из атељеа, па сам их осликавао како бих дочарао и димензију тог ужитка којег осјећам док радим“, додао је аутор.

Изложбу „Инсталирање спокоја“, коју је организовао Kултурни центар Требиње, љубитељи умјетности могу погледати до половине септембра.