Bato Sarovic.jpg (345 KB)

У Дучићевој сали Музеја Херцеговине у Требињу вечерас је отворена изложба слика и одржана промоција књиге “Имаш ли ти нешто са овим”, аутора Доброслава Бата Шаровића.

Шаровић је рекао да су се вечерашњом изложбом и промоцијом остварили његови снови.

“Kњига говори о страдању народа у ратним условима, о човјеку који спашава своју породицу и на крају и себе и излази из рата. Ријеч је о периоду од 1992. до 1994. године у Сарајеву, гдје сам ја и провео 28 година и један сам од свједока тих збивања, тако да је све што је написано истинита прича. Што се тиче изложбе, прве слике су везане за тај ратни период, затим имамо слике које су настале током мог живота у Њемачкој, а ту су и слике мог родног града Требиња. Имао сам раније двије самосталне изложбе у Требињу”, навео је Шаровић.

Bato Sarovic 2.jpg (316 KB)

Марко Попадић, академски сликар истакао је да је Доброслав Шаровић изузетан стваралац, који се и писаном ријечју и сликарски изражава одлично.

“Он је јако искрен у свом ликовном изразу. Мислио сам да је доминантан цртеж у његовом стваралаштву, али гледајући слике видимо да је јако добар колориста. Слика доста мотиве Требиња, приморске мотиве и увијек тражи свјетлост и слободу у свом сликарском изразу”, казао је Попадић.

У програму су још учествовали уредник Новица Телебак, рецезент Kоча Говедарица и модератор Небојша Kолак.

Доброслав Шаровић је члан Удружења ликовних умјетника Источне Херцеговине “Милорад Ћоровић”.

Bato Sarovic 1.jpg (382 KB)