kancelarija-omladinskog-savjeta-rs.jpg (194 KB)

У Требињу је данас отворена канцеларија Омладинског савјета РС за Херцеговину, након Бањалуке, друга регионална канцеларија у Републици Српској.

Према ријечима Николе Стјепановића, предсједника Омладинског савјета РС,  канцеларија у Требињу ће олакшати рад овог Савјета због боље регионалне повезаности младих људи  и допринијети даљем развоју омладинског активизма и побољшању положаја младих у Херцеговини и РС.

Министарка породице омладине и спорта Соња Давидовић је истакла да ће се на овај начин помоћи младим људима у овом дијелу РС да им потребне информације буду што доступније, те да брже и лакше сазнају како да учествују у различитим пројектима.

kancelarija-omladinskog-savjeta-rs-1.jpg (161 KB)

- Министарство породице, омладине и спорта РС ће наредне седмице расписати конкурс за суфинансирање пројеката и програма омладинских организација - најавила је она.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић је истакао да ће градска управа помоћи рад новоотворене канцеларије, али да ће и тражити да буде отворена током цијелог дана и да резултати буду видљиви.

У Требињу до краја седмице трају 23. Сусрети младих РС, који су окупили преко 200 младих из РС, Србије, Црне Горе, Словеније и Русије.

Дио учесника сусрета данас је у Служби за трансфузијску медицину даровао крв, а прикупљено је 13 доза најдрагоцјеније течности.