20191108_114959.jpg (86 KB)

У Требињу је данас отворена осма међународна научна конференција о друштвеном и технолошком развоју "СТЕД 2019", која је окупила еминентне научне раднике из 12 земаља региона.

На дводневном скупу биће представљено 78 научних радова из области енергетске ефикасности, екологије и заштите животне средине, информационе технологије, права, психологије и технологије.

Ректор Универзитета ПИМ из Бањалуке проф. др Драган Ђурановић казао је да ће се излагачи у наредна два дана бавити друштвено-технолошким развојем и утицајем на макроекономска кретања у друштву,

„Наш регион и цијела Европа сусрећу се са великим миграционим кретањима, сиромаштвом и многим другим изазовима, тако да ћемо се дотаћи и тих питања. Закључци ове конференције помоћи ће не само локалним властима у Требињу, већ ће имати и регионални значај, посебно о питањима која су сада актуелна“, казао је Ђурановић.

20191108_115438.jpg (86 KB)

 Татјана Ћитић, помоћник извршног директора за технолошки развој Радио телевизије Србије представиће научни рад на тему „Савремени РТВ системи и пласман садржаја“.

„РТС је одговорио на све потребе савремене гледалачке публике, публике 21. века. То је заправо одговор на потребе не само гледалаца него и слушалаца“ Суштински дигитална технологија доноси више изазова, интеграција, рационализације, три кључне ријечи које мора применити сваки вели РТВ систем", истакла је Ћитић.

Организатор скупа је Универзитет за пословни инжињеринг и менаџемент у сарадњи са Техничким универзитетом из Румуније и Факултетом за менаџемнт Херцег Нови.

20191108_120959.jpg (85 KB)